pátek 5. října 2012

V šoku!! Dnes několikrát!!

Ráno jsem nastoupila pěkně na 8.00 jako vždy. Návštěva ještě spala nebo alespoň byla ve svém pokoji a rodiče se mnou po chvíli začali mít vážný talk. HM zmínila, že jsem se ptala, jak jsou se mnou spokojeni. Řekli, že si na vše musím zvyknout a že to pak bude lepší, že Nina dělala everything.. Tak jsem si říkala WTF.. Asi místo 3 káv denně si budu dělat 4, ještě že mají tak fajn kávovar.
Dále..Oznámili mi, že Nina's NOT coming back!
Řekli mi, že byla sice hardworking person, ale že měla nějaké problémy s manželem doma v Rumunsku, takže byla často myšlenkami jinde, nebyla kvůli tomu veselá a taky, že nebyla moc společenská. Řekli mi, že se jim líbí , že jsem so positive person a že by měli rádi doma někoho, kdo je aspoň trochu fun. Je pro ně totiž důležité, aby jsme všichni byli happy. Ale Nina nebyla. Stýskalo se jí taky po dětech, vnucích.. To bylo taky proč tady měla syna, ale ten si tu nemohl najít práci tak se už nevrací.
A pak další šok! Našli si jinou au pair na místo Niny - ze Španělska a přijede už zítra!! Jako chápete.. zítra??!  Na jednu stranu se těším, naučím se možná španělsky za těch několik měsíců.. haha :D. Ale myslela jsem si, že tady ten bejvák budu mít 2 týdny jen pro sebe. Chtěla jsem mít svůj klid aspoň ze začátku. No doufám, že bude v pohodě. Každopádně byla jsem tu první tak snad na mě budou HP brát ohled :D. HM jsem se ptala odkud ji splašili, jestli ji nějak znají nebo jestli z au pair worldu. Říkala, že z au pair worldu, že měli tušení, že se Nina nevrátí tak, že měli víc holek vybraných.. Každopádně mě chtěli jako první :D. HM říkala, že hledala někoho 2 měsíce a že se jí ozvalo hodně holek, ale že nechtěla mít doma kohokoli.. Tak to mě potěšila, že jsem se jí tak líbila :D. 
Momentálně spím v pokoji s menší postelí, celkem není moc prostorný, ale Nina měla vedle celkem velkou ložnici, tak přemýšlím, jestli bude moc hnusné se tam nastěhovat. Jako zítra tu přijde ta druhá au pair a zabere to nejlepší?! :D Nina tu má ještě hodně věcí, ať už v kuchyni nebo v koupelně nebo v ložnici.. Tak jsem zvědavá, co se s tím udělá.
Další šok :D. V neděli mám day off!! :D. Hádám, že chtějí španělku otestovat, takže se těším až se domluvím s nějakou au pair a vyrazíme někam do Amsterdamu, třeba na nákupy :D. Potřebuju víc oblečení na zimu!! Ale nesmím moc utrácet. Dneska jsem v obchodě.. (ano v obchodě, do kterého jsem si konečně mohla zajít, protože mě pustili o hodinu dřív!) koupila pár drobností k jídlu a pití a nechala jsem tam 10 euro :D. 
HM mi dneska vyšla hodně moc vstříc. V tomhle je strašně zlatá. Řekla jsem jí, že budu večer skypovat s našimi a že mamka se trochu bojí o mě.. že si myslí, že když se bude něco dít, že jí to stejně neřeknu :D plus tedy, že si chci zajít do obchodu něco nakoupit, tak mi řekla, ať jdu dřív, abych to všechno stihla :). Plus mi ještě dneska při procházce s dětmi vysvětlovala, jak se dostanu do centra Amsterdamu. Je to sice složitější, ale snad se neztratím :D. Potřebuji mít na to takovou kartu, kterou si musím koupit a nabít na ni peníze, abych mohla jet busem a vlakem, jinak mám smůlu. HM se dokonce šla zeptat do obchodu, kde ty karty prodávají, protože si nebyla jistá. Tak mě teď napadá, že si to budu muset koupit zítra, protože v neděli mají v tom obchodě zavřeno, achjo. No jedině jak půjdeme na procházku, snad to HM nebude vadit. V obchodě jsem se konečně kochala holandštinou :D slyšela jsem, že to zní jako chrochtání a vážně!! :D :D HP mluví doma rumunsky nebo anglicky, když mluví se mnou, takže holandštinu jsem mohla krásně slyšet až dnes! :D
A co jsem dneska dělala? S dětmi jsem si ani moc nehrála. Byla jsem hlavně v kuchyni, myla, dávala nádobí do myčky a pomáhala vařit. Bylo toho hodně, když nás bylo o 2 více. Ale dokonce jsem si několikrát i sedla, když děti měly nap nebo když si s nimi hrála návštěva. Dneska byla i celkem fajn atmosféra. Kromě tohohle jsem akorát skládala prádlo dětem, bylo mi vysvětleno, jak funguje pračka, myčka a kávovar. Už i přibližně vím, kde co je tak to začíná být jednodušší a nemusím se už tolik ptát.
Asi jsem to tady nezmiňovala, ale zjistila jsem, že mí HP nejsou původem Holanďani. Žijí zde nějakou tu desítku let, ale HM pochází z Rumunsku a HD z Íranu. Říkal mi to Ninim syn, když tady ještě byl, jinak bych to nevěděla a myslela si, že místo rumunštiny poslouchám holandštinu :D. HD studoval v Rumunsku zubařinu a tak se asi poznali s HM. To mi dneska zase řekla návštěva z Rumunska :D. Přivezli i nějaký cake, podobný naší vánočce (ne vzhledem, ale chutí) a taky to jí na Vánoce a svátky hlavně. Řekla jsem jim, že něco podobného jíme s máslem a medem tak se divili, že to je hrozně sladké a že si to nedokážou představit. HM pak říkala, že naše vánočka je asi méně sladká a tučná :D. Celkově jsme se bavili dnes s HM o jídle, o tom jak děláme věci doma my a tak.. 
Návštěva se mě ptala, jak se řekne česky thank you a nemohli pořádně vyslovit ,,dě" kuji :D.
Taky jsem dostala služební telefon siemens, který jsem měla, když mi bylo asi 11 :D. Bohužel nefunguje, což jsem zjistila až v bytě tak jim to musím zítra říct (nabít jsem ho zkoušela, nebojte! :D).
Návštěva nám jinak odjíždí, co jsem pochopila, v neděli. Jsem zvědavá, co se od nich ještě během zítřka dozvím :D. Rumunsky tedy nerozumím a je mi to celkem nepříjemné, když slyším své jméno a nevím, o čem mluví, ale občas do toho hodí angličtinu a zrovna dnes jsem jim rozuměla něco v tom smyslu, že Nina je teta od HM. Další šok!! Ani bych se nedivila. Pochybuji, že by tak ,,starou" paní sehnali na au pair worldu a navíc mluví o ní a jejím synovi strašně moc, takže mi to přijde víc než pravděpodobné. 
Dnešní skóre: Rychle si zvykám, 3 kafe, skončila jsem dřív a neskutečné obžerství díky návštěvě obchodu :D. Btw jestli se nedonutím hýbat, tak přijedu domů s tunou navíc!
P. S. HM se mnou měla talk o tom, že mi možná seženou kolo :D to bych uvítala. Přijde mi to jako lepší prostředek na cestu do centra Amstru, plus se tak budu trochu hýbat!!

4 komentáře:

  1. Tak to je mazec, čekala jsem co jako vážný talk a nakonec to až zas tak špatný není :) Hlavně že tam jseš a že jsou s tebou spokojení :) A být tebou, tak do toho věšího pokoje jdu! Přeci jen, jsi první že jo :DD Tak neváhám a jdu do toho, a co s věcmi Niny bych pak řešila dodatečně s nima možná. Buďto ji je pošlou nebo to tam nechaj vám oboum používat. A ber španělku pozitivněji, asi bude taky ve tvém věku a bude umět anglicky, takže se aspoň budete chápat, ale snad bude uplně fájn a nebude to nějaká kráva :)
    Uklízení pořád nezávidím, příjde mi to jako hlavní náplň práce, ale možná je to lepší než být jen s dětičkama :D Chápeš haha, až bude i durhá aupair budeš mít víc volna a ten den off se hodí, aspoň se i prospíš dýl a ne jenom brzo vstávat a celý den makat :D
    A neboj se jídla, to s lítáním s dětmi vykompenzuješ :D Don't worry, to spíš hrozí v USA pak, tam je toho spousty, že bys snědla jeden obchod na posezení, takže to až tam bych se bála :D To co tady není problém, tam bude :D
    No každopádně good luck do dalších dní a ať je španělka v pohodě :)) Piš další články, mohla bys napsat ten článek o přehnaný hygieně, docela by mě to zajímalo :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Já napsala vážný talk, protože oni se tvářili u toho smrtelně vážně :D plus mi to vysvětlovali trochu jinak a déle všechno, ale když jsem to teď shrnula, tak to zas tak vážně nezní, to je fakt :).
      Víš co já bych šla, ale Nina tam má ještě nějaké věci, plus ta postel není převlečená a navíc se bojím, že tu zítra HM vleze s tou holkou, bude jí chtít ukázat její nový pokoj a ten bude plný mých věcí :D.
      Já tu španělku beru pozitivně, jen se modlím, abychom si sedly :D.
      Víš co je vtipné, to uklízení dává zabrat méně než děti, takže dneska mě třeba ani nebolí záda tak jako po včerejšku, kdy jsem byla pořád sehnutá k dětem. Začínám v tom vidět pozitiva :D.
      Hlavně se těším, až se někam podívám, do centra Amsterdamu atd.
      Právě, že s těmi miminy se člověk až tak nenalítá, aspoň ještě ne teď, když jsou hlavně v postýlkách a nebo si hrají na dece.. Když budou větší a začnou chodit pořádně tak možná pak :D

      Vymazat
  2. No tedy zatím jsem přečetla pár článků od začátku až jsem a tedy já bych tam nevydržela :D mě tohle úděsný lpění na pořádku leze opravdu krkem. Né, že bych se nemyla a podobně, ale upřímně si myslím, že když tohle budou dělat, děti pak budou nemocné jen co vylezou ze dveří. Přijde mi to až nenormální a s tím bych se asi nesmířila. Ale pokud jsi to věděla od začátku a nevadí ti to, tak je to fine :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekli mi na začátku, že je pro ně důležitá hygiena, ale pod tím jsem si vážně nepředstavovala tohle.. To by si asi nepředstavil nikdo :). A to jsem si předtím myslela, že moje mamka na pořádku dost tak lpí a že to asi víc nejde, ale očividně jde.
      Ale beru to tak, že jsou mí zaměstnavatelé, platí mi za to a já se prostě řídím jejich pokyny. Uvidíš v dalších článcích :)

      Vymazat