pondělí 1. října 2012

Dlouhá cesta do Amsterdamu, rodina a byt

Včera po 11:00 jsem nasedla do vlaku směrem do Prahy. Cesta trvala necelých 5 hodin, naštěstí jsem si koupila místenku, tak jsem s těmi taškami nemusela stát. Měla jsem velký kufr narvaný k prasknutí. Z původních 9 párů bot, které jsem uznala jako potřebné, mi ségra vyřadila jen jedny! A to není takový blázen na boty jako já. Nakonec z úsporných důvodů se mnou odjely jen čtvery a to jsem měla jedny z nich na sobě. Doma taky mimo jiné oblečení zůstaly dva svetry, které mi budou muset doposlat (ten kufr by asi už vážně praskl), protože tu je fakt celkem zima.
Nejhorší na balení bylo, že zimní oblečení a boty zabraly nejvíc místa a taky nejvíc váží, tak jsem nemohla jet nalehko, ani kdybych chtěla.
Leda si to tady posléze dokoupit, ale na to bych musela mít zmapované trochu ceny. Mimo kufru jsem měla příruční zavazadlo, kabelku a tašku s noťasem. Na nádraží mi s věcmi pomohly mamča se ségrou. Díky! V Praze potom zase holčiny. Taky děkuji moc! Po rovince to celkem šlo samo, ale schody a tramvaj byly moje smrt.
Kufr, taška, kabelka a noťas zavěšený na krku :)
Čas v Praze celkem rychle utekl (zase děkuji děvčatům!) a ve 23:00 jsem nastoupila do autobusu SA.
Cesta trvala cca 16 hodin. Dalo se to vydržet, většinu jsem prospala a přes den se kochala okolím.

Cestou..

Cihlové domečky tady jsou všude! I love it!

Parking :D
V Amsterdamu jsem dneska vystoupila kolem 14:45. Zavolala jsem HM (that I'm already here). Přijeli pro mě i s HD. Byli milí, hodní, v autě jsme si povídali a jeli k nim domů. Tam jsem dostala večeři a HM zatím koupala malého s Ninou (jejich stávající au pair). Dala jsem jim dárky, byli rádi, ale malí je ještě neviděli pořádně, protože se musí nejprv vyprat. Pak mě HM odvezla do mého bytu! Čekala jsem nějaký malý byteček, ale je celkem veliký, dokonce tady mám výtah a je moderně zařízený. Dneska tady se mnou jsou ještě Nina se svým synem, který mi (než přišla) zapojil internet a ukázal, kde se dá tady nakoupit apod. V obchodě mi zaplatil vodu, stál u pokladny přede mnou a prostě řekl, ať to ta prodavačka započítá taky. Skoro mě mrzí, že zítra odjíždí, protože Nina se vrací na konci měsíce už bez něho (budem tady my dvě spolu) a neumí anglicky takže to bude těžší bez osoby, co nám mohla překládat :/.
Mimo to je celkem pěkný a v klidu, kdyby to někoho zajímalo :D. Zrovna mi přinesl colu i s brčkem jen tak :D.
Dneska jsem s dětmi moc nebyla, spíš je jen viděla a zítra nastupuji v plné síle, aby mi HM vysvětlila co a jak. Jsem tedy zvědavá, snad to nějak půjde. Držte mi palce!

2 komentáře:

  1. Jeee, 16 hodin v autobuse, asi bych se posrala, ale asi se to dalo prospat:D Snad rodinka bude super a všechno pujde fájn. To je důležitý! Ale výhoda je asi ten byt, mimo bydlení s HF, aspoň je nějaký soukormí a nebudete si až tak hodně případně lést na nervy:D A hlavně to soukromí, opravdu ho bude víc.
    A kolik je Nině, že už má syna? :D Myslela jsem, že je to mladá aupair :D něco jako my, hahaha :D Ale snad to pujde i s ní pak dobře, vaše společné bydlení, možná se naučíš trochu holandsky (i když jejich "chrochtání" je dcl...no zajimavý:D)
    Tak hodně štěstí do zítřejšího prvního pracovního dne :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :D jemu je přes 30 a ona je starší paní, netroufám si říct, kolik jí je. Ale jsou oba fajn, jí sice nerozumím, ale pořád se usmívá. A on je just cute :D. Zrovna chtěli až řeknu něco česky, ať ví jak to zní :D přijde mi fajn, že tady nejsem sama, aspoň dneska teda. Škoda, že už odjíždí, celkem mě to mrzí, ale zase budu mít svůj klid než se Nina vrátí. A taky jsem původně myslela, že to je taky nějaká holka a ona už má tak velké ,,dítě". Budu mít co dělat až na rodinu dobře zapůsobím, když ona má zkušenosti s výchovou vlastních dětí a já oproti ní ,,prd" :D. Na holandštinu jim kašlu, něco jsem slyšela a ani nedoufám, že něco pochytím :D. Pěkně si najdu nějaký kurz angličtiny :D. Děkuji!

      Vymazat