čtvrtek 4. října 2012

Au pair = uklízečka, co se stará o děti a hygiena jako priorita

Včerejšek a dnešek byl v podobném duchu. Nastoupila jsem v 8.00 ráno a skončila mezi 18.00 a 19.00. Má pracovní doba je teď taková, protože tu ještě není druhá au pair Nina a každé ruce navíc se hodí celý den. Po mém nástupu ráno si jako první jdu umýt ruce a dát si na ně dezinfekci, aby náhodou na děti nepřelezla nějaká bakterie. Během dopoledne je hlídám, hraju si s nimi, nosím je. Někdy jsou v pohodě, někdy brečí, protože neví, co chtějí a nebo se blbě vyspali.
Kromě toho myju nádobí, jehož mytí mají přesně rozvrženo. Některé věci se myjou ručně (bezpodmínečně jarem), některé se umyjou a dají do myčky. Umyté nádobí dětí má své speciální místo na schnutí. Nesmí být dáno tam, kde se dává ostatní nádobí. V kuchyni mají taky alkohol speciálně určený na čištění hraček dětem. Když nějaká hračka spadne doma na zem, automaticky se nesmí dávat dětem a dá se do kuchyně na speciální místo, kde ji já pak vyčistím alkoholem. Prostírám někdy stůl, vybaluju nákup, doplňuju láhve s vodou.. Dneska jsem, když děti měly nap, vyluxovala a vytřela celý spodek (kuchyň, jídelna, obývák dohromady). Odpoledne chodíme ven na hodinku ani ne.. Když je hezky tak na procházku, když škaredě tak jsme jeli do obchoďáku, protože HM něco potřebovala.
Krmit krmí většinou HM, nebo to je tak napůl. Děti ze začátku ode mě lžičkou krmit nechtěly - musí si na mě víc zvyknout, s bottle feeding to je lepší.. Přebalovat jsem zatím tedy nemusela. Hračky vytahuju a uklízím většinou já, když tam jsem. To znamená vytáhnout deku, rozprostřít ji a dát na ni hračky. Děti nesmí z deky přelézt na podlahu, mohou být jen na dece. Na zem je nedávají vůbec. Jen do takového auta, podobného našemu pavoukovi na chození.
Včera jsem věšela prádlo malým, urovnávám jim postýlky, když si to tam celé rozkopou..
Jídlo připravuje většinou HM. Pokud se dělá zeleninový salát, tak ho dělám já (oloupu, nakrájím). Jídlo pro děti si HM chce dělat sama, aspoň mi to tak přijde. Zeleninu, kterou umyju, umyje ještě jednou, protože to je PRO DĚTI.
Dneska jim přijela návštěva, děti začaly strašně řvát, nebyly k utišení, aspoň Sophi ne, HD vysvětloval návštěvě, že to je kvůli zubům, ale když byli malí skoro celý den v pohodě tak to asi ne. Akorát Sophi se po 2. nap špatně vyspala a byla uplakaná. Čím horší náladu mají děti, tím je musí člověk víc utěšovat, nosit, rozesmívat, .. Dnešek celkově byl náročný.
Obědy a večeře máme spolu. Dnes první večeřela návštěva, pak já a pak HM. Hádejte kdo po večeři myl talíře :D.
Každý den přibývá nějaká činnost, kterou po mě chtějí. Čekala jsem, že budu pomáhat s úklidem, aspoň co se dětí týče, ale takhle? A za stejný plat? HD mi říkal, že Nina je hardworking person. Nevím proč, asi abych věděla, že to je normální.
Vchod do mé bytovky

Do svého bytu přicházím kolem 7 večer, umyju se, najím, umyju nádobí, napíšu článek, zajdu na skype/fb s rodinou, přáteli a můžu jít spát, abych tohle zvládala zase od rána znovu.
Ráda bych něco udělala taky tady ve svém bytě. Ráda bych si zacvičila (aspoň kvůli zádům), učila se angličtinu, koukla na film nebo seriály, potřebovala bych vydrhnout trochu ulepenou kuchyňskou linku, nebo si jen zašla do obchodu, ale ani tam nemůžu, protože zavírají v 19.00. But v pátky mají do 20.00 tak se tam konečně kouknu! :D Celkem nemám sílu ani náladu dělat nic po tom, co přijdu.
Můj obývák

Dneska jsem přišla a zjistila, že v kuchyni na lince je všude voda. Varná konvice nějakým záhadným způsobem teče. Když do ní naliju vodu a dám ji vařit tak to je ok, ale nesmí v ní zůstat žádná voda potom, jinak tady mám potopu.
Nechci až to vyzní, že si stěžuju. HP jsou celkem fajn, normálně si popovídáme. HM mi za všechno děkuje, dneska mi několikrát řekla, že je ráda, že jsem ji pomohla ,,to arrange it downstairs". To je sice hezké but lidé si většinou za to berou extra money. Uvidím, kolik mi dají na konci týdne. Měli by mi platit sice měsíčně, ale první měsíc jsme se domluvili, že to bude týdně.
Dnešní skóre: Tři kafe, zvládla jsem to, uklízení a důraz na hygienu mi přijdou přehnané.. Co myslíte?

6 komentářů:

  1. Hello Mia!:D Úplně si mi připomněla moje začátky na brigádě, taky mi šéf pořád přidával úkoly a naznačoval, že ta druhá dělá to a to a líp a častěji a tak, štvalo mě to, tak jsem si na to dala pozor, dělala jsem co se dalo, zvykla jsem si a byl klid:D ale ty si nemusíš až tak zvykat, vždyť přijede Nina za chvíli ne? A času budeš mít dost i pro sebe...:) teď se aspoň hoooodně spřátelíš s dětmi:D A mimochodem tu hygienu přehánějí příliš, to se přece ví, že děti se prostě mají umazat a mají být ve styku s bakteriemi od mala, aspoň pak budou odolnější, takhle ti její miláčci jen co nastoupí do školky a pak do školy budou nemocní v jednom kuse, ta si ještě užije:D Vydrž tam tu hard work, bude líp za chvíli;) xoxo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo děkují :). Dneska už to bylo celkem fajn, zvykám si rychle :). Taky si myslím, že děcka pak nebudou mít žádnou odolnost, ale jejich rozhodnutí. Nemůžu jim do toho kecat :).

      Vymazat
  2. No, tak to je opravdu trochu až dost přehnané.. až to vypadá, jako bys měla nějaký breberky.. chudáci děti, možná by je měla dát do pytlíku, aby se náhodou nenakazili nebo neušpinili.. no... good luck with this... ale pokud se to nebude stupňovat, tak je to ještě docela v únosné míře... držím pěsti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No naštěstí to nedělám jen já, ale ruce si dezinfikují i rodiče a taky návštěvy, takže to není rozhodně tak, že si myslí o mě kdoví co, že se musím dezinfikovat :D. To mě aspoň uklidňuje :D. HM mi říkala, že až budou děcka větší tak na zem budou moct. Otázkou je jaký věk tím myslela :)

      Vymazat
  3. No tak je to mazec s tím uklízením, co si budeme povídat, snad tomu bude pak odpovídat i výplata hele :D Uvidíš no :) Ono přinejhorším nemusíš zůstávat pořád v Holandsku můžeš pokračovat v hledání rodinek do USA a pokud by se zalíbila tka odejít i dřív, pokud by se tvoje hard work neocenila dostatečně, ale jsme jen aupair, no, to je ta horší část, my máme tu "horší" práci :D
    Pevný nervy se všim, je to jiná země a pro někoho je takový přespřílišná hygiena a ochrana normální, myslím si, že člověk může být zdravý a normální i bez dezinfekcí a toho všeho, ale hold prostě to záleží na lidech:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom vidím právě výhodu toho, že nemám smlouvu. Můžu kdykoli odejít, kdyby se něco stalo. Budu se snažit tady být tak dlouho, jak jsme se domluvili, ale pokud by to začalo být hodně nesnesitelné nebo se něco pokazilo, tak se sbalím a nikdo mě tu nemůže držet, když nemám žádné závazky.
      Já osobně si myslím, že tím ty děti budou později nemocné víc, ale je to jejich věc, oni musí vědět, co dělají :). Každopádně je to makačka zvládat všechno double tak kdyby mělo být nějaké dítě nemocné teď a ještě k tomu protivné tak to bychom odpadli všichni už asi :D

      Vymazat