pondělí 3. prosince 2012

Nevzdávám to :)

Ve středu ráno jsem nasedla na letadlo. Téměř celou cestu jsme měli turbulence a já si říkala, že mi snad není souzeno vrátit se domů. Byl to můj 3. let v životě, 2. během tohohle roku a 1. co jsem letěla úplně sama. Nikdy jsem turbulence nezažila, tak jsem měla trochu strach, ale byla to jen hodinka. Hodinka, co mě dělila od toho, abych byla zase v ČR. Přistáním ale moje putování nekončilo. Dopoledne jsem byla v Praze a odpoledne jsem strávila několik hodin ve vlaku domů na druhý konec ČR. Pěkně se mi to táhlo. Rodina ani přátelé vůbec netušili, že už jsem zpátky.

Ségra řekla mamce, že si musí zajet večer pro sešit na nádraží, že jí ho přiveze kamarádka. Ještě když projížděly kolem nádraží, tak jí mamka říkala, ,,dívej se tam stojí Míša" a segra si z ní schválně dělala srandu, že má vidiny, ať neblázní.. Zaparkovaly, segra pro mě došla, aby mi pomohla s kufrem a taškou a mamka se už smála, když jsme pomalu přicházely k autu; takže překvápko nakonec vyšlo. I když jsem jim tady nezůstala na týden ale do ledna minimálně.
Ve čtvrtek jsem si vyřídila pojištění a věci, které jsem potřebovala. Vůbec se mi nechtělo do psaní mailu HF,  nevěděla jsem čím začít, jak jim to napsat. Bála jsem se taky jejich reakce. Nakonec jsem se k tomu dokopala ve čtvrtek večer. Před půlnocí jsem odeslala email, ve kterém jsem jim oznámila, že se nevrátím. Odhlásila jsem se z mailu a řekla si, že se na něj nebudu koukat minimálně do neděle, že si nebudu kazit oslavu narozenin.
V neděli jsem se na mail přihlásila, ale žádnou zprávu jsem od nich naštěstí nenašla. Doufám, že mi už žádnou ani nepošlou.
Zítra - v úterý jsem měla letět zpátky. Je to zvláštní pocit. Na jednu stranu by se mi zase chtělo znovu do Amsterdamu, za kamarádkou, ale na druhou jsem ráda, že zůstávám doma. Tímhle celou tu kapitolu Holandsko uzavřu a můžu se plně soustředit na USA, kam jsem chtěla původně.
Tímhle článkem tedy uzavírám i tenhle blog. Nebudu ho mazat. Chci, aby lidi, kteří na něj narazí, viděli, jak to může dopadnout, i když se člověk snaží zjistit si předem všechno co se dá.
Jelikož jsem si znovu posunula 1st available date do USA na leden, tak se vracím plně do fáze matching a na nový blog. Snad tam moje au pair dobrodružství bude pokračovat v o něco veselejším duchu než doteď. Věřím tomu. Nevzdávám to.

http://mia-aupairusa.blogspot.cz/

Mnoho z vás mi psalo, že bych měla rodinu nahlásit. Jak jsem psala už v komentářích u předchozího článku, mám své důvody, proč to udělat nechci.
1) Nic by to nezměnilo. I kdyby zakázali rodině mít au pair, tak by to rodině nezabránilo si nějakou najít. Já tam taky byla bez toho, abych byla někde nahlášena. Nikdo o mně nevěděl. Takže HF by si klidně mohla pořídit další au pair bez toho, aby to někdo postřehl. To by někdo musel hlídat jejich barák každý den, aby jim v tom zabránil.
2) Nemyslím si, že by další au pair hledali. HM mi kolikrát říkala, že holky na ap worldu to neberou vůbec vážně, že tam nemohla žádnou najít. Zklamala jí španělka, vlastně zklamala jsem ji i já, protože jsem od nich utekla.. (pochybuji, že by si přiznali vlastní chybu). Navíc mají Ninu, která zastane vše a určitě ráda zůstane o pár hodin déle večer v práci, když na bytě stejně nemá co dělat.
3) Mám strach, že by se mi snažili pomstít. Když už bych já šla do toho naplno, oni určitě taky.
4) Bylo by to slovo proti slovu. Nemám důkazy, nemám nikoho, kdo by mi to potvrdil.
5) Jsem ráda, že už mám klid, že to je za mnou, že se to se mnou netáhne dál. Můžu za tím udělat tlustou čáru a jít si za tím, co chci..
Follow my blog with Bloglovin

4 komentáře:

  1. Mám otázku: Do toho mailu jsi napsala jen že už se nevrátíš, nebo i důvody? Myslím, že tys tam rozhodně napsat měla ...
    Jinak jsem ráda, že jsi doma a v pořádku, protože i když jsem od tebe četla vše, to, co bylo v posledním článku bych netušila ani za zlaté prase ... zvládla jsi to a to je hlavní, jsem tak nějak na tebe pyšná, i když tě neznám :)
    A k tomu USA, také se tam chystám, teď už jsem ve fázi, kdy čekám na potvrzení od americké agentury ... ale letět chci až v červnu.
    Jinak tady je skupina na FB ohledně au-pair v USA a taky v UK a tak, uričtě tě tam moooc ráda uvidím ... https://www.facebook.com/#!/groups/169432663200593/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem v mailu stručná, protože jsem jim sama psala, aby se mě už nepokoušeli kontaktovat a nechtěla jsem se jim rozepisovat, aby neměli důvod nebo nutkání mi něco psát. Ale některé důvody jsem uvedla - stávající situace, měnící se podmínky, problémy s Ninou,..
      To by asi nenapadlo nikoho.. Děkuju!! :)

      Vymazat
    2. Tak aspoň že tak :) chápu, že už jsi asi opravdu nestála o to, aby napsali ... ale zase by si možná alespoň zasloužili vědět, jací jsou, i když, takovým lidem to stejně nikdy nedojde :(

      Vymazat
  2. To je přístup!! Jen tak dál! :) Určitě to bude jenom lepší.

    OdpovědětVymazat